Takker de gamle med god mad

takker de gamle

I stedet for at sponsorere en fodboldklub lukker Tommy (43) butikken en hel dag engang i mellem. Han tager personalet og god mad med og triller varevognen ud til et plejehjem.

Det startede for fem år siden, da Tommys slagterbutik var ude og lave pattegris til en fest på et plejecenter. Han har siden været bidt af at tage ud til ældre og lave mad til dem.

Hans kunder har accepteret de dage, hvor de kommer til en lukket butik, og en seddel på døren fortæller dem, at han er ude ved de gamle. Kunderne ved, at det er vigtigt for Tommy at gøre det.

Han nyder de ældres selskab, deres gode historier fra et langt liv. Det gør ham glad. For ham er det også en måde at sige tak til de ældre på. Hans unge ansatte er også vilde med at tage ud en hel dag – også selv om de ikke får løn for det.

Tommy vil også gerne have besøg. Otte ældre herrer fra et lokalt plejecenter stråler stadig, når de taler om besøget hos Tommys butik. Det var en dejlig dag, hvor der blev taget godt i mod dem af Tommy, hans familie og personale samt geden Bertha og de to hunde. Der var god gammeldaws flæskesteg med brun sovs og kartofler på bordet ude i gårdhaven. Da det begyndte at regne, blev de inviteret indenfor i privaten til en god snak og hjemmelavede hindbærsnitter.