Sct. Nicolai Tjenesten

sct nicolaiHjemmeside: Website Title
Kontaktperson: Anonym rådgivning
Tlf: 70120110

Åbningsdage:

  • Monday
  • Tuesday
  • Wednesday
  • Thursday
  • Friday
  • Saturday
  • Sunday

Sct. Nicolai Tjenesten blev oprettet tilbage i 1957, efter at Kirkens Korshærs daværende chef Haldor Hald i Ekstrabladet var blevet udråbt til Københavns “selvmorderpræst”. Reaktioner på den artikel viste et stort behov for et sted, hvor mennesker kunne henvende sig anonymt og drøfte deres problemer.

Haldor Hald bad derfor de københavnske sognepræster om at medvirke i en anonym, folkekirkelig samtaletjeneste, organiseret af Kirkens Korshær. Tanken var, at præsterne påtog sig aften- og nattevagterne og selv sørgede for at finde medarbejdere, således at der altid var mindst to personer på vagt.

“Ca. 100 præster sagde ja til at deltage, så Sct. Nicolai Tjenesten kunne åbne 12. september 1957.“

I dag er Sct. Nicolai Tjenesten i København en af Kirkens Korshærs arbejdsgrene. Der er fire lønnede medarbejdere og en stor gruppe frivillige, heraf ca. 60 præster.

Allerede i 1958 blev der oprettet Sct. Nicolai Tjenester i Aalborg og Odense, og i dag findes der i alt 8 tjenester fordelt over hele landet. Kun i København er der lønnede medarbejdere; de andre tjenester består udelukkende af frivillige medarbejdere.

Alle tjenesterne arbejder efter de samme normer. Man kan henvende sig anonymt; og medarbejderne har tavshedspligt.
Der er tale om et folkekirkeligt arbejde, der kan benyttes af alle. Tjenestens formål er at tilbyde en lyttende samtale, ikke rådgive eller missionere.

Alle kan få kontakt til den lokale tjeneste ved at taste 70 120 110 og til København via 33 12 14 00. I København er der også mulighed for at henvende sig personligt. Se nærmere om de enkelte tjenester ved at klikke ind på listen under fanen ‘her er vi’.